Svenska flaggan är inte min

Idag vaknar jag till nya tider. Jag vaknar till ett Sverige där var 8e person öppet säger att de inte vill ha mig här. Jag vaknar till ett land där ett fascistiskt parti röstats fram till 3e största. Ett parti som om de fått bestämma hade sett till att min familj, mina barn, inte fanns.

Jag tänker på detta när jag i natt såg SD fira. Jag tänker på alla mina transsyskon som kommer få lite längre väg nu till accepterande, hjälp och stöd som de behöver och förtjänar. Jag tänker på alla som liksom jag är adopterad. Både vi som ser vad som sker, och de som valt att rösta för ett parti som inte vill ha dem här. Jag tänker på hur SD drivit fram en syn på ”onda” och ”goda” invandrare, som får de utsatta att vända sig mot varandra istället för att sluta upp och stötta varandra. Jag ser mig omkring i detta nya land och ser hur rädslan sprider ut sig. Rädlsan som vänds till hat mot de som inte räknas som svenskar, och rädslan som får andra att överväga att fly (igen).
I kommunen jag bort i fick SvP 0.2% av rösterna i kommunvalet. Försvinnande liten siffra men i fjol fick de 0%. 0.2% är ändå ett antal människor som tycker etnisk rensning låter lockande. Ett antal röster som drivits fram av den normalisering som SD stått för. Ett antal röster som tillåtits ges den organiserade nazismen för hey, alla får väl tycka som de vill?

Sverige har i valet igår tydligt visat att detta inte är ett land för alla trots allt. När Jimmie står där och talar om ”Sverigevänner” blir jag illamående. Hur kan ett parti som tycker att allt med landet är fel vara de som påstår sig gilla landet mest? När SD viftar med sina svenska flaggor inser jag på allvar:
Sverige är inte mitt land. Svenska flaggan är inte min flagga, och kanske har det alltid varit så?  Jag vet inte..
Vad jag vet är att 13% tagit ställning emot mig, min familj, mina barn. Emot att vi finns. Jag undrar hur många av dem som ens inser det själva? Jag undrar hur många som tror att SD bara är emot de ”onda” invandrarna, de som gör brott? Hur många förstår att alla de där ”goda” invandrarna som kanske är deras kolleger, vänner, kanske tom familjemedlemmar, är precis lika hotade, precis lika oönskande?

Hur många som röstade SD är okej med att SvP får mer luft under vingarna? För det är vad som kommer ske. Ett parti som skanderar om ett vitt Europa och ett Sverige till svenskarna börjar också sakta normaliseras, ett växande SD hjälper dem. Att media och ”experter” igår direkt började tjabbla om att vi nu måste prata mer om invandringen, mer om integration är precis vad SD vill, det är den raka vägen till normalisering. Vi ska INTE prata mer om invandring. Det är en fråga som inte ens ligger på top tio över viktiga valfrågor. Vad politikerna måste inse är att det egentligen inte är invandringen som oroar. Det är skolan, jobben och tryggheten som oroar. Det är vad vi behöver tala mer om. Med klara besked och minimum av flumm och svävande på målet.

Jag vill kunna se Sverige som mitt igen, jag vill kunna ha den svenska flagga  och vara glad att den representerar mig. Idag är detta landet inte mitt, flaggan representerar inte mig. Jag kan inte upprepa det nog ofta. Jag vet att jag inte är ensam med min känsla och det måste alla inse, speciellt alla ”låt oss kämpa vidare bara”, ”nu tar vi nya tag” och ”gläds åt regetingsskiftet” förespråkarna. Ja vi ska kämpa vidare, vad annars finns? Acceptera bara att vi är många idag som är trötta, ledsna och framförallt rädda. Inga peppande ord tar bort detta hot. Inga peppande ord ändrar känslan av att vara oönskad här. Idag är sorgens dag. Låt oss sörja idag så kämpar vi vidare i morgon. 

14 reaktioner till “Svenska flaggan är inte min”

 1. Svaret är väldigt enkelt. Sveriges politiker och medier har under årtionden kört över majoriteten av svenska folket i denna fråga. Det fungerar så länge som det handlar om mindre frågor, men invandringen är en av de enskilt största frågorna i svensk politik och något som får ett stort genomslag på alla andra frågor, från skola till vård till bostäder och arbetsmarknad. Inget av de gamla partierna har kunnat ge adekvata svar på hur detta kommer påverka Sverige som nation i framtiden. Då väljer människor det parti som erbjuder en försiktigare väg framåt. Att ta valet som en personlig attack är att kraftigt överreagera.

 2. Jag vill ha dig här! Vi är fler, vi är många och vi måste stå tillsammans. Men vi måste våga diskutera det som gör folk rädda och hatiska och vi måste se till att alla känner sig behövda av godare krafter än unken nationalism och rasism.

  1. Exakt. Det är inte invandringen som gör folk rädda och hatiska. Det är försämringarna i akassa och sjukpeng. Det är skolrrsultaten. Det är jobben. SD skyller på invandringen, de andra partierna ger luddiga svar. Många väljer då de enda som ger klara besked, dvs SD.

 3. Jag sympatiserar av hela mitt hjärta med allt du skriver, men låt oss istället ta tillbaka sveriges flagga! 87% är en förkrossande majoritet och det är vårt, de 87 procentens land. Inte rasisternas. Låt dem skaffa en egen flagga! Ikväll kl 17 är det demonstration mot rasism, fascism, extremhöger, homofobi etc på Sergels torg i Stockholm. Jag äger själv ingen svensk flagga men jag hoppas och önskar att många har med sig en sådan.

  1. Det kanske är dags att läsa på lite om politiken istället för att bara stå och skrika om rasism. Lyssna och diskutera med varandra, anledningen att SD har fått 13% av rösterna är självklart för att de har en politik som tilltalar många av väljarna, inte för att Svenska folket helt plötsligt blivit rasister.

   Att 87% inte röstat på SD innebär ju inte att 87% är helt emot partiet. Skulle du säga att 97% är emot F!?

   1. Svenska folket har alltid varit rasister. Kanske bra att de nu visar det så öppet att det blir lättate att motverka. Kanske dåligt för att fler då tror det är ok… vi får se.

   2. Tar man ställning för rasism är man rasist, kan det vara enklare än så? Rasism är något som finns i de flesta samhällen (gemensamt är dock att vitt alltid står högst) men om man börjar skylla allt som är fel på vissa grupper på grund av att de inte är vita? Ja, då är man en renodlad rasist.

   3. ”Tar man ställning för rasism så är man rasist.” Det är väl ingen som ifrågasätter det. Men vem är det som tar ställning för rasism?

    Har du förväxlat SD och SvP kanske?

   4. SD är rasister. Förneka det bäst du vill men det är fakta. Att de försöker ljuga för hela svenska folket ändrar inte på det. De för en rasistisk politik, de är rasister. Punkt slut. (Nej jag tänker inte diskutera detta vidare.)

   5. Som Ami Hansson Cooper skriver här under så är det ju framförallt diskussion som behövs för att SD inte skall bli större. Att inte prata med folk utan istället skrika rasist åt dem så som skett de senaste 4 åren verkar ju ha motverkat sitt syfte med tanke på att partiet blev mer än dubbelt så stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.