Öppet brev till Lotta Gröning

Hej Lotta! Detta är ett öppet brev till dig som ett svar på frågan vad alternativet till att släppa in SD i politiken skulle vara. Eller ja…kanske är det inte så mycket ett direkt svar på frågan som allmänt filosoferande kring din text i största allmänhet. 

Först av allt, i din text är det helt enormt tydligt att det du räknar som marginaliserade väljare/grupper är vita normsvenskar. Eller du kanske inte är medveten om att det finns fullt med personer med utomnordisk härkomst även på landsbygden? Bland lågavlönad vårdpersonal? Bland industriarbetare? Faktum är ju till och med att många invandrargrupper hänvisas till just dessa typer av arbeten för att de räknas som ”lågkvalificerade” och vita svenskar vill själva syssla med något finare. Faktum är att många invandrargrupper hänvisas till landsbygden för där finns plats, boenden och kommuner som välkomnar tillskott i befolkningen så bygden skall överleva. Jag bor själv i en liten håla. Jag känner av medias ointresse, politikernas vända ryggar där bara storstäderna räknas. Men lösningen är inte att rösta på ännu ett högerparti med samma fokus på storstaden som alla andra, inte heller att hjälpa till att utmåla dem som rumsrena. Lösningen måste vara att driva på lokalpolitiker och bilda opinion. Fast det är ju jobbigare och mindre klickvänligt än att skylla allt på ”etablissemanget”. 
 
När du skriver som du gör blir det så uppenbart att du exkluderar alla de som SD inte bara är emot, utan fullkomligen hatar. Det du skriver exkluderar över 20% av befolkningen. Det är fler än SDs väljarskara, bara alla de invandrare SD vill kasta ut utgör lika många som de som röstar på SD. Varför skriver du inte krönika efter krönika om dessa exkluderade väljare? Det är trots allt den grupp som har absolut lägst valdeltagande…. Samtidigt är det dessa 20%+ som är de som främst oroas av de hot och våld du nämner. För det är de som främst bor i de mest våldsamma områdena i Sverige och därmed oftast utsätts för våld. De är de som får leva med att så gott som dagligen bespottas, hotas och hånas bara av att gå in på ett bibliotek eller vandra längs en gata. Det är mot dem afrofobi, invandringshat, transfobi,homofobi och rasistiska hatbrott riktas. Den form av brott mot enskild individ som ökat mest. Om detta talar SD inte ett dugg. De pratar om att invandrare är överrepresenterade i brott, aldrig om att de är ännu mer överrepresenterade som brottsoffer. De pratar fina ord om pensioner och svenska arbetares löner och rättigheter. Samtidigt som de aktivt röstar emot alla förslag som skulle ha gett deras väljare vad de önskat. Om detta håller du själv tyst. Detta är inte din första text med stöd till SD, du verkar också gilla att förknippas med bilder av svensk vacker natur ihop med dessa texter. Samma typ av bildspråk SD själv gillar att nyttja om det fina oförstörda svenska idyllen som invandrarna nu hotar att förstöra….och du vill hjälpa SD lyckas, varför?

Du pratar om etablissemanget. Men SD har nu i snart 8 år varit en högst aktiv del av etablissemanget. Att vara ett av Sveriges största partier gör nämligen att en tillhör toppskiktet. Varför tillåter du, ja tom driver på, att SD skall slippa ansvar för den politik de redan för, varför accepterar du bilden av SD som ounderdogs när de tillhör gräddan? Varför köper du så okritiskt deras bild av att vara maktlösa och utstötta när de i själva verket är bland de i Sverige med mest makt just nu? De styr det politiska samtalet, de bjuds in i debatter, föräldrar går så hårt åt skolpersonal om att de inte får lära ut ”PK propaganda” att skolor måste sätta upp regler för hur föräldrarna får kontakta dem. De hotar och pressar bibliotek att gå ifrån sina inköpsregler för att just de böcker de gillar ska behöva köpas in av vartenda bibliotek i hela Sverige. Det finns i princip inga som får synas och höras så mycket som SD och deras väljare men ändå väljer du att kalla dem marginaliserade? 

Ett alternativ till att normalisera SD ännu mer vore att sluta fokusera på SD och faktiskt lyfta den politik som förs UTAN SD. Varför inte skriva mer om den positiva effekten av gratis medicin till barn som hjälp framförallt ensamstående mammor enormt? Varför inte nämna att den mest vårdtunga och samtidigt fattigaste gruppen i vårt samhälle, äldre över 85, nu har gratis sjukvård? Varför inte prata om den politik som försökt genomföras som hade hjälpt dessa marginaliserade grupper men som röstats ner av högern (inkl SD)? Såsom krav på att offentliga upphandlingar måste ha kollektivavtal. Hårdare tag mot frakking. Utökade förmåner för pensionärer. Eller passar det inte in i din världsbild där SD bara är små missförstådda busiga pojkar och alla andra  (låt oss vara ärliga främst vänstern) som passiva mähän? 

SD är ett rasistiskt parti. Att rösta på dem är att rösta för rasism. Detta kan man likt du gör försöka bortförklara till dödens dagar men det ändrar inte fakta. Det är inte någon ”påstådd rasism” som du lite ironiskt skriver, det handlar om faktisk rasism. Du som har adopterat barn kanske borde fundera en vända till på alternativen själv. För den väg du vill vandra hand i hand med SD kommer skada ditt barn. För hur mycket du än ser hen som svensk, var medveten om att hen i SDs ögon aldrig kommer ha en självklar plats i detta land. Rasismen och politiken SD för är ditt barn inte skyddat emot bara för att du tycker det borde vara så. Hen är lika utsatta som vilken annan icke nordisk invandrare som helst. Det kanske du bör beakta när ”gråterskorna” försöker varna dig och alla andra för vad rasism i finrummen leder till. Jag lovar att gråta för och kämpa för även ditt barn, nu när du underskattar faran SD  utgör i vår framtid.

 
MvH/Paula, 11/3-2017

Lottas text finner du här: http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/ni-som-nobbar-sd–vad-ar-alternativet/

15 reaktioner till “Öppet brev till Lotta Gröning”

 1. Några här har missat själva konceptet demokrati och lär aldrig lära sig det tyvärr. Fortsätt i denna andan Paula för det gör du görbra ju ❤

 2. Är det statens duktiga åsiktspoliser som är igång igen?
  ”I am here to piss of the white men of the world”
  För att vara ”antirasist” så verkar du rätt rasistisk.

  Och att du tror på allvar att SD är fullblodsnazister som vill mörda alla ickesvenska barn är galet. Du tar ju även upp att invandrare också är överrepresenterade som brottoffer och det är sant, hur kan SD då vara hotet emot invandrare?
  Det är inte rasistiskt att prata om problemen i sverige och att försöka lösa det.
  Ser inget rasistiskt med SDs partiprogram eller politik.

  1. Saxat ur SD´s partiprogram;

   Det finns dock också en
   nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög
   utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens
   är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av
   människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över
   vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske
   heller aldrig att få.

   Det är här som SD-folket själva kan bedöma och avgöra vem som har fel ”essens”….. Är inte det rasism, vad är det då? Samt att JÅ aldrig fördömer sina egna när de uttalar sig om invandrare, judar, afrikaner, svartskallar, horor och ursprungsbefolkningen samer. vilken grupp jag själv hör till….
   JÅ har inte hört, vete inte och håller tyst samt ler i mjugg. Rasismen frodas i SD med hans goda minne och han blåser under det med många uttalande, tex i en debatt när ha sa; de människorna hör inte hemma här…. Om det inte är rasism, vad är i så fall rasism?

 3. Herre gud så mycket trams! Hur kan man göra ett parti ansvarigt som inte ens acepteras och hela tiden utesluts av de andra? Och varför skulle SD agera stödröster åt andra partier när dom inte får nåt för det? 7-klövern gör ju allt för att jävlas med SD är det då så orimligt att SD inte stöder dem i omröstningar? Jag stöder absolut inte SD, men inser att dom har ett politiskt berättigande med nästan 20% av folkets sympatier. Och det agerandet som 7-klövern har är banne mig inte demokratiskt!

  1. De har ju massvis med gånger agerat stödröster åt alliansen, även när det inneburit att de röstat tvärs emot vad de lovat sina väljare. Varför skulle de då inte kunna välja att rösta FÖR sånt de faktiskt lovade dyrt och heligt i valet att stå för?

   Agerandet från övriga partierna ÄR demokratiskt. Den representativa demokrati vi har innebär nämligen inget som helst krav på att partierna som röstas fram måste samarbeta med varandra. Det blir bara enklare (och oftast i väljarnas intresse) om det sker. Det är i majoriteten av väljarnas intresse att övriga INTE samarbetar med SD, då ska dessa väljare respesentanter lyssna till det. Så funkar demokrati.

   1. Senaste valet var sänkt skatt för pensionärer en huvudfråga för SD. Efter valet har de röstat emot sänkt skatt för pensionärer.
    De gick på val att förbjuda vinster i välfärden. Nu vill de ha vinster i välfärden. De gick på val att satsa på vård skola och omsorg, samtidigt som de vill skära ner 96 miljarder på stödet till kommun och landsting, pengar som främst går till just vård skola och omsorg. De lovade att ta tillvara sina väljare arbetsintressen och se till att utländska bolag inte ska kunna konkurrera ut svensk arbetskraft inom stat och kommun genom att deras arbetare har löner och avtal långt under svenska kollektivavtal. Sen röstade de emot att införa krav på kollektivavtalsnivå inom statlig och kommunal upphandling. De skulle ta itu med frakking men har röstat emot alla förslag som skulle ha kunnat minskat det. De röstade tom emot partiets _egna_ förslag om gratis mammografi.

    Ska jag fortsätta? SDs väljare är de, förutom de som röstat S, som borde känna sig mest lurade i detta landet.

 4. Ännu en person som inte kan skilja på rasism o realism.
  Hur många fler mord måste ske innan man måste inse att detta inte är en svensk tradition, nej vi försöker lösa problem genom att prata med varandra o inte ta fram en kalashnikov o skjuta ihjäl folk.
  Alltså ta seden dit du kommer o inte ta seden med dig dit du kommer, var tacksam o uppskatta det fina svenska samhället utan krig o elände.!!!!!!

 5. Om det är någon som är hatisk så är det du Paula! Herregud vad du går på! Lugna ner dig!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.