”Demokrati” för Sverigedemokrater

SD under ny flagg börjar bekänna färg helt öppet och plockar fram sin favoritmotion. Ska vi tro att detta är början på slutet för SD eller befara att det värsta är på gång? Troligen bedömer styrande inom SD att partiet nu är starkt nog för att komma med mer uppseendeväckande motioner som de redan fått avslag på tidigare (som ges ny tyngd med större väljarbas). Som denna motion jag nu kommer citera ifrån. SD vill införa särlagstiftning beroende på personers ursprung, motiverat med att vi inte får urholka betydelsen av de svenska medborgarskapet. (alla fetmarkeringar är mina egna)

De skriver som första punkter i motionen:

”Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att utländska medborgare inte ska ha rösträtt i Sverige.
2.Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att endast den som innehaft svenskt medborgarskap i minst tio år ska kunna utses till statsråd.
3.Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att endast den som innehaft svenskt medborgarskap i minst tio år ska kunna vara valbar till riksdagen som ledamot eller ersättare till ledamot”

Detta skulle alltså betyda att personer födda i annat land av svenska föräldrar som behåller ett dubbelt medborgarskap inte ska kunna rösta i svenska val (å andra sidan vill SD i samma motion avskaffa dubbla medborgarskap så det problemet blir kortvarigt). Det betyder också att många äldre som kommer till Sverige kanske aldrig kommer ha möjligheten att satsa politiskt eftersom de helt enkelt är för gamla när både prövotid innan medborgarskap och de där 10 åren efteråt har gått.

De fortsätter:

”Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att en utländsk medborgare som önskar få ett svenskt medborgarskap ska avkrävas en ed om att han eller hon svär trohet och lojalitet mot Sveriges konung, svenska staten och den svenska nationen.

En ed till Sveriges Konung, staten och nationen… Hur många infödda svenskar här vill svära en sådan ed? Hälften av svenskarna vill ju tom avskaffa monarkin…. De har även med punkter om möjligheten att dra in medborgarskap, något som strider mot de mänskliga rättigheterna Sverige trots allt lovat att följa. Detta är på alla vis själva definitionen av antidemokratiska värderingar.

Nåja, det slutar inte där, i sin motivering till punkterna i motionen inleder de såhär:

”Betydelsen av att vara svensk medborgare urholkas successivt. För att assimilation ska vara möjlig måste ett svenskt medborgarskap vara något som förtjänas under lång tid och dessutom innebära vissa exklusiva rättigheter. Exempel på sådana rättigheter kan vara den ovillkorliga rätten att vistas och uppehålla sig i Sverige, rätten att rösta i svenska val och rätten att väljas till politiska uppdrag […]Med en fortsatt massinvandring kommer så småningom hela kommuner få en befolkning som till övervägande del utgörs av invandrare, vilka till stor del kommer vara utländska medborgare. Detta kan i förlängningen leda till att utländska medborgare, utan känsla för svenskt samhällsliv, svensk kultur och svenska traditioner, utövar en betydande politisk makt i Sverige. Detta är inte rimligt och måste därför åtgärdas. ”

 

Med andra ord anser SD att invandrare är ett hot mot Sverige och svensk demokrati enbart för att de är födda i ett annat land. Att någon som är invandrare helt enkelt inte klarar av att förstå sig på hur Sverige fungerar. Om inte detta är rasism vet jag inte vad som är det.

Det är alltså helt uppenbart att SD vill införa olika regler beroende på härkomst, om en haft turen att födas i Sverige av svenska föräldrar eller om en fötts på annan geografisk plats. Skulle SD få igenom dessa lagar i framtiden får Sverige några av världens hårdaste lagar gällande medborgarskap. Att svära en ed till nationen för att få medborgarskap blir också ett maktmedel för staten att stoppa personer med utländsk härkomst ifrån att säga sin mening, arbeta politiskt för vad de tror på eller kritisera makten. Detta är inte annat än rent fascism som SD står för, oavsett ”demokrati” i partinamnet. Skrämmande men inte förvånande utveckling. I ljuset av andra motioner de haft ang möjligheten att registrera personer i polisregister baserat på etnicitet, fängelser som delas upp efter ursprung och förvar av asylsökande i ”läger” börjar vi hamna farligt nära en fullt utblommad fascism.

8 reaktioner till “”Demokrati” för Sverigedemokrater”

 1. Undrar hur det skulle gå för alla SD-politiker med rötter i Sovjetunionen. Hade de fått bli politiker, eller ens komma hit? Tänker på folk som ”Ekeroth”-Kazarin från Kazakstan, Datshishin, Gamov och tjetjenen Dennis Dzhoukharev…..

 2. Synd att journalisterna är så mesiga mot SD här i Sverige. Det är inte så svårt att pressa dom egentligen, det gäller bara ställa ett flertal tuffa följdfrågor. Men dom vågar väl inte, för då är dom väl ”mobbare”…

  Journalisterna här borde bli lite mer som BBC Hardtalk. 🙂

  1. Vad menar du att dom skall ställa för följdfrågor?

   Det är väl snarare så att media inte vågar diskutera sakfrågor med SD eftersom folk då kan få reda på att de faktiskt har en bra politik. Istället satsar man 100% på enskilda personer som gör rasistiska uttalanden eller handlingar för att flytta fokus från politiken.

   1. Du borde ta dig en titt på lite fler intervjuer och debatter med SD, när dom pressas tillräckligt hårt så har dom väldigt svårt att försvara sin politik. Synd att dom inte pressas hårdare i alla tillfällen, då skulle man garanterat upptäcka att SD inte har någon politik överhuvudtaget.

    Alla vet vi redan vilken katastrof det skulle bli om SD tog över. Hela deras budgetplan är baserad på att man skulle kunna spara hutlösa summor pengar på minskad invandring, något det såklart inte finns några belägg för överhuvudtaget. Deras budgetplan har blivit totalsågad av ett flertal ekonomiska experter.

    SD är ett rasistiskt, antidemokratiskt och manipulativt parti som inte har någon verkligen politik egentligen, hoppas ni som röstar på SD börjar inse det snart.

   2. Vad är det dom inte kan försvara då? Du verkar ju väldigt påläst så du bör ju kunna presentera bra motargument!

    Har du själv reflekterat över vad det är som kostar pengar i samhället och vart pengarna tas ifrån? Det verkar väldigt populärt att referera till olika experter, undersökningar och siffror utan att göra någon slags analys på egen hand. Källkritik finns det något som heter.

    Vart är alla kommuner som med följd av hög asyl/anhöriginvandring fått en fantastiskt blomstrande ekonomi? Det enda jag kan se idag är att kommuner skriker om att de inte kan ta emot fler och att andra kommuner bör ”ta ansvar” istället.

    Södertälje är en kommun som under väldigt lång tid tagit emot väldigt många. Kommunalrådet där, Boel Godner syns ofta i media där hon kräver att andra tar emot istället. Läs gärna följande analys av hur den ekonomiska utvecklingen ser ut för just Södertälje.

    http://www.kommunrating.se/blog/?p=823

 3. Jag är inte förvånad, jag har under hösten läst och försökt analysera SDs principprogram, motionerna de nu skriver är helt i linje med deras principprogram. Tyvärr… Tycker det är skrämmande att det inte var några journalister som skärskådade programmet innan valet, för under de fina orden och omskrivningar lyser rasismen stark!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.